Monday, March 31, 2008

Flunsa


Nu kom de där influensasymptomen de pratade om. Med hängmörad biff ska det onda fördrivas.

Bullar!


Nu ska vi fika!

Hungrig!


Vi har bakstuga här i Täby. I ärlighetens namn har jag inte gjort mer än äggpenslat och pärlsockrat.. Och, pussats med Ludwig! Nu är han dock hungrig och jag duger inte längre. Nu får mamma Carro va över.

Mortens blogg


På min blogg finns en länk till Mortens blogg. Och tvärtom. Morten finns i mitt liv eftersom hans fantastiska dotter lever ihop med min far. Man kan kalla honom plastmorfar. Hursomhelst, läs gärna och ta del av hans liv. Nu är jag på väg med syster Caroline till pappa Ronald för bullbak.

Sunday, March 30, 2008

Laxforellen som försvann


Vi har nu varit i 3 affärer och letat laxforeller, jag var så sugen på det. Men, men ödet ville annorlunda inte en forell så långt ögat kan nå. Nu sitter vi istället på pick thai på vallhallavägen. Jag surar bara lite.. Imorgon ska jag ha foreller om det så är det sista jag gör!

Vaken


Min höft och mina lår plågar mig. Jag har sovit men vaknar om och om igen. Daniel har somnat i soffan och jag lyssnar på mp3 bok och väntar på att det ska bli morgon. Hoppas på någon timmes sömn till. Kram.

God natt.


Vi har blivit bjudna på en fantastisk middag av kusin Niclas. Mätt som aldrig förr! Eftersom jag har haft ont i benet idag har jag tagit lite extra morfin. Det blev även lite vin till middagen vilket gör att ögonen inte är helt fokuserade. Kvällen var hur som helst mycket trevlig och nu ska här sovas! Imorgon äter jag frukost med gudmor innan jag vinkar av henne till England.

Saturday, March 29, 2008

De blivande på middag


Vi är mitt uppe i en avsmakningsmeny på Devino. Otroligt gott hittills! Vid knapparna Niclas

Divino


Tänk, jag blir bjuden på middag idag igen. Idag är det restaurang Divino som får äran att gästas av mig och Daniel. Har en envis liten plåga i höger höft och ben men inte värre än jag står ut. Tänker att det är cellgifterna som jobbar hårt! Nu måste jag rusa! Kramar!

God morgon!


Åh! Jag har sovit, och ligger än.. Skönt. Inget ont någonstans, lördagen lovar gott så här långt. Igår på restaurangen sa servitsisen att jag var väldigt fin i håret. Jag behövde verkligen höra det från en okänd människa. Tvingar Daniel till att bekräfta mig hela tiden också trots att han verkligen aldrig har varit snål med det. Hoppas att det är en övergående fas. Kram!

Äntligen i säng


Mycket trevlig kväll, god mat och gott sällskap. Men det är otroligt skönt att få sminka av sig och krypa i säng. Hoppas att få sova i natt! Älskade Monica missade ditt samtal härom dagen, ringas imorgon? Välkommen Morten! Det var alldeles för länge sen. Hoppas vi ses snart i verkliga livet! Stora kramar till dig. Godnatt nu alla, håll tummarna för minst 8 timmars sömn. Puss!

Friday, March 28, 2008

Guddotter


I den här magen ligger Daniels och min blivande guddotter. Idag har hon fått lite nyttig mat i nävelsträngen, hon verkade gilla det för mamma Emma sa att hon gjorde volter där inne. Nu är jag på väg till restaurang Pastis där jag ska möta Daniel, Andy och Sanna. Det blir säkert trevligt.

Bajs


Så här ser vi ut när vi bajsar. Moster tycker att det luktar mindre gott om sötnosen nu.

Lunchbesök


Mamma Emma har blivit matad med quinoasallad och grillad kyckling. Sen kom Isabelle och pappa för lite fika. Isabelle äter två kakor åt gången men bara halva. Trevligt har vi.

Men åh!


Jag är världens tröttaste. Sov ingenting i förrgår natt, höll igång hela dagen. Somnade kl. 04 i natt. Tog mig en sovmorgon till 10.30 men nu måste jag upp och åka till DS för att hämta ut en benmärgsspruta som jag ska ha om en timme. Försökte hämta ut igår men då hade de inte lagt in något nytt recept.. Men sen kommer syster Emma på lunch. Det blir trevligt!

Thursday, March 27, 2008

Arabetskamrater


Vem trodde att jag skulle längta tillbaka till jobbet? Men jag saknar verkligen mina arbetskamrater och en å annan dåre också! De små hjärtegrynen har skickat en bukett tulpaner helt apropå, kanske saknar dem mig med? Cellgifterna idag gick jättebra. Ryktet hade gått på avdelningen och jag fick visa upp vänsterhanden och mottaga gratulationer. En lunch med gudmor på Sveav. mötte upp pappa som hade varit duktig och tränat och gick och lämnade handpenning på klänningen. Nu ska här tvättas. Underlig natt förresten, helt utan sömn och ändå är jag pigg som en lärka?! Måste va cortisonen som gör det.

Sol!


Härligt väder och jag är på väg till KS för tredje dagen i rad. Idag är det andra gången cellgifter som gäller. Efter denna fest tänker jag möta upp moster som är i stan och äta en lunch och efter det ska jag lämna handpenning på klänningen och sen väntar tvättstugan. Fullt ös!

Wednesday, March 26, 2008

Nakenråtta


Nu föll stubben och jag fick ta fram rakhyveln. Annars har jag sovit lite på eftermiddagen, kroppen känns som bly och orken har rymt. Tror att lite beror på spänningen inför herr gyn-doktorn, det var inte helt bekvämt. Men, jag har hittat klänningen till pangpriset 4340 kr! Att hyra den kostar 3200. Skamlöst!

Buss!


Ännu mera bussåk. Ibland känns det som om jag inte gör annat.. Nu på väg till KS igen (mitt andra hem) på schemat idag står ett besök hos gynekologen (hu!) Som plåster på såren ska jag pröva klänning efteråt. Annars är dagens lycka att jag fattar matten! Den är helt logisk! Något har skramlat på rätt plats i mitt lilla huvud.

Morgon på fyran


Jag på väg till skolan och mattelektion, Daniel på väg till jobbet. Vi gör sällskap. Trevligt så.

Tuesday, March 25, 2008

Sarah


Har firat goda nyheter. Först ensam med att trycka i mig ett paket Rocky road glass och sen med min vän Sarah, en middag på East och ett par glas vin. Mycket trevligt! Nu marsch pannkaka i säng. Imorgon matte.

Bra jobbat!


Nu har jag mött upp både pappa och Daniel, ätit en mindre god lunch, lämnat 5 rör blod och träffat professor Bergh. Bergh hade glädjande besked, Taxotere (cellgifterna) har gjort ett bra jobb! Tumörerna på levern har tappat aptiten och kommer förhoppningsvis att försvinna helt inom en inte all för snar framtid.

På bussen


Nu har jag haft historia och snabbt gått igenom antiken och Romarriket. Nu på väg till KS för blodprov och doktorbesök. I öronen har jag Torbjörn Flygts bok Verkan, än så länge lovande.

God morgon


Nu har även herr Sparr fått upp ögonen. Jag gör mig ordning för att gå till skolan. Förra veckan hade jag kort rödbrunt hår och idag har jag en blond page. Undra vad de ska tänka allihop och om någon kommer att våga fråga!

Monday, March 24, 2008

Nybäddat


Vi lyckades ta oss hem trots halka och köer. Nu har jag bäddat rent, ska ta mig en dusch och krypa ner. Imorgon är det historia på morgonen sedan blodprov och doktorbesök hos professor Bergh. Förhoppningsvis får jag veta att cellgifterna har gjort något bra.

Middag


Nu har vi ätit gott och haft riktigt trevligt! Berit bjöd på fantastisk tjälknöl med potatisgratäng och cheescake till efterrätt. Nu kör vi väldigt försiktigt hem eftersom Ronald har varit lite väl snabb att sko om bilen med sommardäck. Bältet är på.

På väg till Tyresö


Idag är en mycket spännande dag. Mina föräldrar ska träffa Daniels föräldrar för första gången. Vi är båda lite nervösa och hoppas att de är på sitt bästa uppförande.

Sunday, March 23, 2008

Efter maten


Till dessert fick jag ostar med en makalöst god tryffelhonung och en pärontartlette. All mat var gudomlig! Nu åker vi hem. Glad påsk!

Matvrak


Jag har nu ätit två förrätter, blinier och kycklingvingar och spädgris till varmrätt. Som ni ser har jag ätit upp allt och sitter ändå och får tuggor av Daniels entrecote. Nu dessert.

Saknat mig?


Trodde att jag skulle bli en piggelin efter mina två påsar blod men så var inte fallet. Så idag har jag legat i sängen och sen soffan. En riktig latdag. Glädjande nog har jag bara ätit en extra morfin=snällt knä. Underbara Daniel har stoppat i mig plättar och glass. Nu har jag dock tagit mig i kragen, duschat och piffat mig, vi ska iväg på en ny restaurang på biblioteksgatan som heter zinkgrill. Verkar lovande enligt menyn på internet. Återkommer om detta. Puss!

Saturday, March 22, 2008

Lite fräschare


Sådär. Nu har jag kommit hem, fått lite mat och en dusch. Lite smink och lite hår, knät uppför sig väl ännu. Pappa kommer och hämtar mig och bjuder på middag eftersom Daniel ska på 35 års herr middag.

Radiumhemmet


Klar för idag. Sitter nu och väntar på taxi för att åka hem. Är fortfarande helt makalöst trött, men utan smärta i knät. Här råder spökstämning så här på påskafton, nästa år vill jag ha godis i mitt påskägg.

Piggelin?


Första påsen är snart i mitt blodomlopp, känner ingen skillnad. Har slumrat här i sängen. Eftersom jag bara ska stanna ett antal timmar har man lagt ett lakan över sängen så jag får 'ligga ovanpå' men man har bjudit på en filt så jag slipper frysa.

Blod


Jag ska få två påsar blod eftersom mitt hb var på blygsamma 89. Måste äta mer rött kött! Än så länge känns det ok, det tar ca 4 timmar. Jag ska försöka sova.

Hej då akuten


Röntgen visade ingenting. Sänkan däremot föreslog antibiotika och tydligen var blodvärdena så kassa att jag måste komma tillbaka imorgon och få en påse. Vidare ska man höja dosen i morfinplåstret och jag ska äta lite voltaren. Nu vill jag bara hem. Snart så.

Friday, March 21, 2008

Akuten


Doktorn har varit här och klämt på knäna, bestämt att de är svullna och att vi ska röntga och ta blodprov. Än så länge är det bara total tystnad, jag har i väntans tider..

Jag förstör


Värken är tillbaka och knät är svullet. Bara att åka in 40 mg morfin har tagit udden av den värsta smärtan nu men det är bara att anta att något är fel på knät och att smärtan skulle vara åter med all sin kraft i natt. Så, KS nästa.

Snarkfestival


Det börjar bli dax för afternoon tea, men jag har inte hjärta att väcka denna lilla snarkorkester. Han vaknade ju också mitt i natten när jag låg här och grät. Jag låter honom sova 10 minuter till, att han inte väcker sig själv är för mig ett mysterium.

Fårskallar


Nu har vi lunchat på en förträfflig skomakarlåda och tagit oss en promenad. Strax utanför oss bor dom här små liven. Den blonda tyckte att jag smakade gott.

Vinterland


Här har det snöat hela natten och morgonen och det är vackrare än någonsin. Så här på långfredagen dras jag med jesuskomplex och lider med honom. Vaknade kl 04 av otrolig smärta i smalbenen har grinat hela morgonen och ätit många morfin. Vid 09 torkade jag tårarna och vi haltade ner till frukosten där jag vräkte i mig smörgåsar, ägg, färsk frukt, plättar och juice. Smärtan är borta för tillfället och jag hoppas att den håller sig borta.

Förlovning


20/3 2008 kl 23.45 åkte ringarna på fullmånen lyste och vi stod på bryggan vid Skedvikens strand. Daniel berättade om hur mycket han älskade mig, ett litet tal jag behåller för mig själv, men vackert nog att skapa tårar. Lyckligaste dagen i mitt liv.

Thursday, March 20, 2008

Utsikt


Det här är utsikten från ett av våra två fönster. Hela stället andas harmoni. Vi har druckit the och ätit en fantastisk buffe av ostar, marmelader, korvar, skinkor, nybakt, frukt, kakor, tårtor och godis. Sen har vi badat massagebadkar, vårt rum är helt makalöst vackert och slottet lika så. Vi njuter!

Framme!


Nu är vi här i vallonhuset, vi ska nu gå och få oss lite afternoon tea. Fast först champange och frukt.

På väg


Nu är vi på väg till Rånäs. Ska bli så skönt.

Hår


Så här blev det. Känner mig lite som en transvestit och tror att folk glor och att alla ses att det är en peruk. Minns att jag hade den känslan förra gången också och hoppas att det precis som då går över, för just nu vill jag bara gråta.

Hårlös


Så, nu har Emmy rakat mig och håller nu på att sy in min nya peruk. Den är min för pangpriset 2400 kr. Hoppas bara att min blivande man tycker att den är snygg.. Nervöst, det är ju inte så att jag kan ändra färg eller längd. Håll tummarna.

Skärtorsdag


Ungefär så här känner jag mig idag. Det pulserar av ont i jumsken och huvud. Nu blodprov, sen perukmakaren.

Antal besök


Eftersom jag är nyfiken i en strut så låter jag en sida hålla koll på antalet besökare och lite annan statistik på bloggen. Ni är 49 st. Trevligt! Bedövningen släppte vid 17-tiden men det gör inte så farligt ont. Så ikväll har jag tvättat så vi är rena och fina när vi åker på en liten kärleksresa till Rånäs slott imorgon. Det är då själva förlovningen ska ske. Antar jag, bara Daniel vet vilket datum som är ingraverat. Nä nu måste jag få min skönhetssömn. Imorgon blodprov och perukmakaren och sen roslagen.

Wednesday, March 19, 2008

Farmor


Det här är farmor Dagny imorgon fyller hon 84 år. Jag är här idag och grattar med tulpaner och fika. Trevligt har vi när vi gnäller ikapp hon och jag.

Karolinska


På väg från KS hem till farmor. Fick göra två punktioner i höften en med liten nål och en med jättenål. Känns inte så farligt men jag bävar för när bedövningen släpper.