Wednesday, April 30, 2008

Herregud


Det har gått vilt till vill jag lova. Nu är vi på väg hem.

Möhippa


Stackars mina vänner, vilken stress. Jag förstörde hela tidsplanen med frissanbesök. Det visade sig att det var möhippa på gång. Vi har picnicat på rosendal, jag har packats in i choklad, nu hemma för en snabb sminkuppfrächning. Och nu kommer taxin för att köra oss till ?

Hår


Jag är hos perukmakaren. Alltså, jag vill inte blåsa i min egna trumpet men jag kommer att vara skitsnygg!

Pappa gör sig fin.


Nu har jag lämnat blodprov. På väg här ifrån hittade jag pappa Ronald i full fart med att göra sig vacker inför bröllopet. Visst är han söt?

Målare/klåpare


Alltså, det ska målas om i porten. På tiden, verkligen. Men jag kan inte för mitt liv förstå varför det ser ut som färgen har exploderat. Alla dörrar har blivit vitspräckliga och man måste typ sparka upp våran.

Godmorgon!


Trots att jag inte trodde det så är jag ju glad igen. Idag ska jag lämna blodprov och fixa håret hos perukmakaren. Vidare har jag lovat Ami att följa henne till Rosendal, hoppas på bättre väder. Jag tänkte att jag skulle gå barbent men som ni ser är det nog inte riktigt dags än.

Tuesday, April 29, 2008

Oi-san


Nu struntar jag i stressen och går och äter japanskt.

Godmorgon!


Jag vaknar och är vrålhungrig för en gångs skull. Tror ni att det finns någon frukost hemma? Såna här dagar inser jag att jag inte är vuxen. Jag tror att riktigt vuxna människor har frukost hemma, alltid.

Monday, April 28, 2008

Present


Fick fantastiskt fint armband av Monica. Åker genast på. Nu åker jag och pappa till Drottningholm, vi ska på projektmöte.

Svägerska


Monica är i stan. Enligt egen utsago för att vara min slav och sällskapsdam. Just nu fikar vi.

Sunday, April 27, 2008

Efter Grönan


Åkte vi hem, trötta som få. Idag vill min kropp straffa mig för min trevliga dag och jag har haft mitt första ordentliga bryt. Tårarna har sprutat och det känns som om jag aldrig mer ska bli glad. Så, jag gömmer mig under täcket idag och hoppas på imorgon.

Saturday, April 26, 2008

Häxor


Nu ger vi upp 7 timmar på Grönan får faktiskt räcka. Vi tävlar i vem som är tröttast och åker hem. Inte en endaste vinst lyckades vi åstadkomma.

Matpaus


Det spöregnar, vi har blivit övergivna av männen i sällskapet. Tar en matpaus och äter äcklig bakad potatis. Förstår inte att jag alltid tror att det ska vara gott på restauranger. Det är det aldrig.

Grönan


Vi är på gröna lunds vårkalas. Vi har gratis åkband och allt. Hittills har vi gått lustiga huset åkt blå tåget och vilda musen.

Friday, April 25, 2008

Solsken ute, solsken inne.


Vår rullgardin gör ett ganska dåligt jobb när det gäller att hålla rummet mörkt. Trots detta sov jag nästan hela gårdagen. Idag planerar jag att vara lite piggare och gladare.

Thursday, April 24, 2008

Fint mms!


Man blir glad när man hör telefonen pipa, ser att man har ett mms från Titti, öppnar och ser detta. Dagen blir genast mycket trevligare. Kram!

Wednesday, April 23, 2008

Vad gör Daniel just nu?


Kan man undra. Jo min älskade lagar köttfärssås. Inte för att han är så himla hungrig utan för att han är stressad. Förstår ni vilket kap jag gör nästa lördag. Grattis Maria! Undra om du också hade magsår 10 dagar innan?

Fikapaus


Vi har hittat skor, både Ami och jag. Har några alternativ till näbbklänning. Nu: kaffe.

Lunchutsikt


Vi lunchar på kulturhuset. Smarrigt. Nu ska vi jaga skor.

Peter


Matten klar för idag. Har varit och lämnat blodprov och hann med en sväng förbi jobbet. Ibland kan det vara svårt att veta vem som är personal och vem som är patient. Ni får själva lista ut vilken kategori Peter hör till. Nu ska jag möta Ami för lunch och förhoppningsvis sista inköpen för bröllopet.

God morgon hjärnan


Jag försöker verkligen, men jag vill tillägga att cellgifterna var död på ALLA celler vilket rimligtvis måste menas även hjärnceller, eller?

Hurra!


Jag har INTE badat i min egna svett i natt! Detta firar jag med att gå på mattelektion.

Tuesday, April 22, 2008

Håret är på


Och Ronald kom för att muntra upp mig. Jag har fått kaffe och halloncheescake. Nu åker vi till DS för att muntra upp farmor som har opererats.

Det hänger på håret


Igår var ingen bra dag för den gjorde bara ont. Idag är bättre på den fronten men istället lider jag av 'falsk torgskräck' idag känns det helt omöjligt att gå ut i peruk. Jag vill gå ut men känner samtidigt en enorm skräck för att göra det. Terapi?

Sunday, April 20, 2008

Skönt i solen.


Vi hade en härlig tid ute på altanen hos Emma, även om värken i benen vägrar ge med sig. Lite tröst får jag i att det här med hår är inget vi har överflöd av i familjen. Stackars flickor som kommer stå och gråta över sina tunna testar om ca 10 år.

Herr Sparr


Jag lämnar det käraste jag har hemma i sängen.

God förmiddag


Är uppstigen och i ordning gjord. Natten har varit mindre angenäm med värk i höft och ben. Nu struntar jag i det och väntar på att pappa Ronald ska komma och hämta mig. Vi ska på utflykt till syster Emma och kolla om de har fått någon ordning på huset. Men först och viktigast så måste jag få en milkshake.

Saturday, April 19, 2008

Det var gott


Och nu är jag mätt.

Farbror Hanne


Jag har fått en underlig stubb på huvudet och ser mer ut som en farbror än någonsin. Daniel har promenerat till vivo och planerar att laga någon slags kyckling till mig. Jag är lite trött och frusen men tror att god mat kan hjälpa.

Jag fryser


Så här långt sitter vi ifrån varann. Jag fryser och Daniel läser tråkig bok och äter mackor. En lördagseftermiddag hemma hos oss..

Friday, April 18, 2008

Efter maten


Det var ingen vidare mat vi fick tyvärr. Kan inte rekomenderas. Inte ens efterrätterna föll mig i smaken utan vi fick ta en liten promenad till mcdonalds för en jordgubbsmilkskake. Har svårt att få nog av glass och dylikt nu när jag är i något slags klimakteriestadium. När jag sa detta till dr. Bergh antecknade han frenetiskt i sina papper: Large quantites of ice cream utropstecken.

Jag har kammat mig


Så nu går vi och äter.

Paddvarning.


Denna skylt finns mellan slottskapellet och wärdshuset. Ni som lider av paddskräck får alltså ta någon i hand. Mötet gick bra och stressen är hanterbar för tillfället. Nu går vi ut på en bit mat!

Just idag är jag stark!


Och bjuder på en rufsig peruk! Det är så himla skönt att vara på benen igen. Jag är pigg, har inte ont och mår inte illa. Och tack vare underbara blivande svärmor Berit har jag rena kläder att sätta på mig. Ska iväg på möte nu på ulriksdal. Tack för alla värmande och vanliga kommentarer. Jag har valt att inte svara på dem, då jag är rädd att glömma eller att jag bara skulle upprepa mig. Det betyder inte på något vis att jag inte uppskattar, gläds och faller en och annan tår. Stort tack för att ni finns!

En slagen hjälte


Så här ser han ut efter två dagar i Finland. Tur att jag mår bättre så jag kan ta hand om det lilla livet.

Thursday, April 17, 2008

Te mys


Michaela är här och tar hand om mig. Vi har ätit grillad kyckling och är proppmätta. Jag mår inte illa längre och vi har starka planer på att göra gino till efterrätt.

Färdigkrigat


Klar för idag, sitter nu och väntar på taxi. Mår lite illa men hoppas och tror att det ska släppa så fort jag kommer hem. Lite salta kex i magen hjälpe en del så jag får väl fortsätta på det spåret.

2 timmar senare


Och vi han äntligen satt igång med blodet. Jag mår lite smått illa, har försökt avhjälpa det med sodexos lena köttbullar men det hjälpte föga. Blir nog kvar till 18-tiden som det ser ut nu.

Ut i krig


Nu är jag redo för att döda dumma vita och fylla på med glada röda. Det tar ca 5 timmar sen borde jag vara bloddopad eller i alla fall normalpigg.

Wednesday, April 16, 2008

Gräsänka


Jag är ensam hemma. Daniel är i Finland och kommer inte hem förrän på fredag, då vi också ska på möte på Ullriksdal. Det var iaf en mycket trevlig middag med min ständige kurator. Och god. Nu blir det i säng med mig, imorgon är det cellgiftet och blod som gäller. God natt!

Näbbklänningen


Som förhoppningsvis sitter som den ska. Nu ska jag ta mitt blekansikte ut på middag med kuratorn det vankas crepes på Byn.

Anemi


Ungefär så här vit är jag. Daniel blev alldeles skräckslagen när jag klev ut från duschen. Inte riktigt den reaktionen man vill ha av den man älskar när man står naken. Jag har i alla fall masat mig upp för att uträtta små ärenden. Lite underlagskräm och puder på så jag inte skrämmer små barn.

Tuesday, April 15, 2008

Nyuppstigen


Jag är så trött!! Bara sover och sover. Inte bra, hoppas att morgondagens intag av cortison hjälper. Igår var jag så nervös att jag bet av alla mina naglar usch och fy!

Monday, April 14, 2008

Solsken ute & solsken i sinne.


Professor Bergh var hon alltid en glädjekälla. För er som inte önskar livet ur mig har jag goda besked, tumörerna i levern har minskat till hälften. Bergh var mycket nöjd med detta, som ett litet barn på julafton, jag hann inte sätta mig förrän han trumperade ut den goda nyheten. Mitt hb var dåligt dock vilket är anledningen till att jag är så trött, det ska avhjälpas med två påsar blod på torsdag. Hem nu och vila sen gråt och tandgnisslan över matteboken.

Frukost


Är på radiumhemmet nu, har lämnat 5 rör blod och får nu äta lite frukost. Om en timme ska jag träffa professor Bergh och få svar på förra veckans röntgen. Är trött och lite illamående, hoppas att lite frukost ska mota bort det.

Sunday, April 13, 2008

Kajsa.


Jag ska snart knyta mig. Tänkte bara att jag skulle berätta om en kvinna jag beundrar. Kajsa är dotter till Morten och förlovad med min far. Hon är inte bara vacker och intelligent, hon har tagit sig igenom otroliga motgångar utan att det finns en gnutta bitterhet och har varit ett otroligt stöd för mig från start. Tur för Ronald att han har henne och tur för mig.

Matklockan ringer


Mötet gick jättebra, både jag och Daniel känner oss peppade. Jag blir alltid lite manisk efter bra möten med människor. Så vi tog oss en rask promenad i blåsten till Zink grill för middag. Jag ska få mig en variant toast skagen och en kalvrygg med choronsås.

Rudolf med röda mulen


Om ett par timmar ska vi till Rosendahl på ett möte om ett projekt som jag ska delta i. Det känns spännande och väldigt roligt. Ett litet problem har dock uppstått, jag har en enorm, illröd finne rakt på näsan. Inte så farligt kanske om det inte vore för fotografen som ska ta en massa bilder som småning om kommer att visas för allmänheten. Härligt I-landsproblem. Kram!

Han är så söt när han sover.


Och jag sitter och dumtittar på Pulp Fiction. Borde bara gå och lägga mig. Imorgon ska vi på ett litet möte om ett projekt. Ska bli spännande.

Saturday, April 12, 2008

Äntligen


Vi har sallad, misosoppa, och dumplings! Smarrigt värre. Vi har lite kontinentala vanor och äter middag halv elva.